436 vaten, met 10.000 tot 15.000 liter drugsafval, gevonden in Bocholt

Bron © BELGA
Bocholt -

Het aantal drugsvaten dat vrijdagochtend door een postbode in het Limburgse Bocholt aangetroffen werd, is nog omvangrijker dan eerst gedacht: het gaat om 436 vaten, goed voor 10.000 tot 15.000 liter drugsafval. Dat meldt het parket van Limburg vrijdag. Het gaat om de grootste vondst ooit op het grondgebied van de politiezone CARMA.

“In de Veldstraat in Bocholt is een groot aantal vaten met drugsafval gedumpt”, zegt Pieter Strauven, persmagistraat van het Limburgs parket. “Een postbode trof het afval vrijdagochtend omstreeks 7 uur aan tijdens zijn ronde en verwittigde de politie. De politiezone CARMA stelde meteen een veiligheidszone in en voerde de eerste vaststellingen uit. Brandweer Noord-Limburg is vrijdagvoormiddag ter plaatse om de vaten na te kijken en luchtmetingen uit te voeren. Uit een aantal gescheurde vaten is vloeistof gelekt, maar er is voorlopig geen gevaar vastgesteld voor de omgeving.”

Van zodra de site veiliggesteld is door de brandweer, zal een sporenonderzoek en staalname uitgevoerd worden door het gerechtelijk labo en het CRU (Clan Lab Response Unit). Het is momenteel nog niet duidelijk om welke chemische producten het gaat. De federale politie zal verder onderzoek voeren. De Civiele Bescherming zal instaan voor de opruiming.

Wie signalen van een dumping of drugslab (indringende geur… ) merkt, kan dit anoniem melden op het nummer 0800-20.877, meldt het parket nog.

Door gjs
AANGERADEN