Algemene staking in Catalonië veroorzaakt afgelaste vluchten en geblokkeerde wegen

Bron © BELGA

Afgelopen nacht was er weer grote onrust in Spanje. Foto: Photo News

In Catalonië is vrijdag een algemene staking begonnen, op de vijfde dag van de protesten tegen de veroordeling van negen prominente Catalaanse separatisten. In de hele regio blokkeren demonstranten de wegen, en in Barcelona staat een massamanifestatie gepland.

De duizenden separatisten die sinds woensdag op weg zijn richting Barcelona zullen vrijdag de stad binnenstromen, en in afwachting van de manifestatie daar zijn verschillende hoofdstraten al afgesloten voor het verkeer.

In de Seat-fabriek nabij Barcelona wordt niet gewerkt vandaag, en meerdere vestigingen van de Catalaanse supermarktketen Bonprue bleven vrijdag dicht.

LEES OOK. Opnieuw onrustige nacht in Barcelona: separatisten clashen opnieuw met politie en steken tafels en stoelen in brand

Op de luchthaven van Barcelona werden tientallen vluchten afgelast, vooral van luchtvaartmaatschappijen Iberia en Vueling. De treinen rijden normaal, maar in het centrale station van Barcelona is extra veiligheidspersoneel ingezet.

Het Spaanse Hooggerechtshof sprak afgelopen maandag gevangenisstraffen tot 13 jaar uit tegen negen boegbeelden van de Catalaanse separatistische strijd, voor hun rol bij het illegale onafhankelijkheidsreferendum van 1 oktober 2017.

Door gjs
AANGERADEN
Meest recent