Ook Walter De Donder, burgemeester van Affligem en van ‘Samson en Gert’, wil voorzitter van CD&V worden

Bron © BELGA
Affligem -

Ook Walter De Donder, de burgemeester van het Vlaams-Brabantse Affligem, doet een gooi naar het voorzitterschap bij CD&V. De Donder, bij het brede publiek ook bekend als ‘Kabouter Plop’ en de burgemeester van ‘Samson en Gert’, is daarmee de vijfde kandidaat die zich ‘out’ als kandidaat-voorzitter bij de Vlaamse christendemocraten.

Het blijft kandidaat-voorzitters regenen bij de Vlaamse christen-democraten. Na Katrien Partyka, Vincent Van Peteghem, Raf Terwingen en Sammy Mahdi, dient er zich nu een vijfde kandidaat aan om Wouter Beke op te volgen.

Walter De Donder is sinds 2011 burgemeester van het Vlaams-Brabantse Affligem, maar is bij het brede publiek wellicht vooral bekend voor zijn rollen als burgemeester in ‘Samson en Gert’ en als ‘Kabouter Plop’.

“Stem Dorpstraat klinkt niet luid genoeg in Wetstraat”

In een videoboodschap op YouTube vertelt De Donder waarom hij zich kandidaat stelt. “Ik ben bezorgd om onze partij, ik ben bezorgd om CD&V. Omdat de stem van de Dorpstraat niet luid genoeg klinkt in de Wetstraat. De mensen begrijpen het niet goed meer waarover het gaat, en als je het niet begrijpt, dan ben je het vertrouwen kwijt. Ik wil mij engageren voor onze partij. Ik wil mij inzetten voor CD&V, opdat er binnen CD&V beter geluisterd zou worden naar de Dorpstraat”, zegt De Donder.

De Donder vindt dat CD&V de “tegenstellingen (moet) overstijgen” en aan “kruispuntdenken” moet doen. “We moeten met elkaar in dialoog gaan. En daar waar we samen in dialoog gaan, gaat er creativiteit ontstaan en gaat uw stem uit de Dorpstraat luid genoeg klinken in de Wetstraat”, zo zegt De Donder in zijn videoboodschap.

“Ik ga aan de slag op de manier waarop ik als burgemeester te werk ga: door eerst goed te luisteren, door uit te leggen hoe de vork aan de steel zit, opnieuw te luisteren en door dan te beslissen. We gaan dit doen op straat en online, want de wereld staat niet stil. Ook op deze manier wil ik samen met onze leden onze partij dynamiseren”, besluit De Donder.

Het is afwachten of er nog kandidaten zullen opduiken voor het CD&V-voorzitterschap. Wie Wouter Beke wil opvolgen, moet zich tegen maandagochtend kandidaat stellen. Daarvoor is de steun van drie lokale afdelingen, twee regio’s of één provincie nodig.

AANGERADEN
Meest recent