Alicia Franck net naast podium in Kermiscross Ardooie

Een verbeten strijd tussen Alicia en de latere winnares Kim Van De Steene Foto: willy geeraerts

Lochristi - Een midweekse werkdag voor onze Lootse veldrijdster Alicia Franck: de crosster uit de Koning Albertlaan finishte donderdag alweer erg verdienstelijk vierde in de Kermiscross van Ardooie. Kim Van De Steene ging met de bloemen aan de haal in West-Vlaanderen. Katherine Compton uit de VS werd tweede, Joyce Vanderbeke maakte het podium rond.

Drukke weken voor onze veldrijdster in vorm: Ardooie was de eerste stop van haar komende drieluik. "Ik mocht op de eerste rij vertrekken en had een goede start. Meteen kon ik als tweede het veld induiken. Ik kwam niet echt goed in mijn ritme, en de top-3 was ondertussen al gaan vliegen", vertelt ze. "Ik kwam terecht in een achtervolgend groepje met Ellen Van Loy, Thalita De Jong en Mascha Mulder. Halfweg de koers kon ik die dames achterlaten, maar aansluiting bij de top-3 lukte net niet meer. Waardoor ik net naast het podium finishte. 

"Ik ben content, want had een goed gevoel op dit zware parcours. Vooral de loopstrook voor de aankomst was enorm zwaar. Het was tot over de enkels in de modder na het regenweer van de voorbije dagen", besluit Alicia. 

Zondag 20 oktober duikt Alicia Franck het veld in in het Zwitserse Bern. Afspraak in de Telenet UCI Cyclo-cross World Cup om 13.00 uur voor de dames-elite.

 

Door Geert Herman
AANGERADEN
Meest recent