Gentse Open VLD heeft nieuw bestuur: Geert Versnick niet verkozen, Mick Daman wel

Geert Versnick

Gent -

De Gentse Open VLD koos zaterdag een nieuw bestuur. Opvallend: Geert Versnick raakte niet verkozen. Wel bij de gelukkigen: oud-voorzitter Mick Daman en Christophe Peeters.

300 leden van de Gentse Open VLD trokken zaterdag in het liberaal archief naar de stembus om een nieuw bestuur te kiezen. Sinds het vorige bestuur zich achter Sami Souguir schaarde als schepen van het nieuwe stadsbestuur en niet achter de ervaren schepen Christophe Peeters was het hommeles binnen de rangen.

Voorzitter Mick Daman trad af en Marnix Vandenbulcke werd aangesteld als consensusfiguur. Met de nieuwe bestuursverkiezing wilde Vandenbulcke komaf maken met de interne problemen. Opvallend is dat de omstreden figuur van Geert Versnick niet verkozen raakte, oud-voorzitter Mick Daman wel. Andere bekende namen in het nieuwe Open VLD-bestuur: Christophe Peeters, Sami Souguir, Sofie Bracke, Stephanie D’hose en nieuwkomer Louis Verhofstadt.

Jong VLD

Het grote aantal kandidaturen en de opkomst bewijzen volgens Vandenbulcke dat de militanten veel engagement en goesting hebben. “Verschillende leden van jong-Vld Gent zijn rechtstreeks verkozen in het bestuur. Ik kan deze vernieuwing alleen maar toejuichen. Onze burgemeester is met zijn voorkeurstemmen meteen verkozen tot ondervoorzitter.”

“Ik kan u verzekeren dat de eensgezindheid tussen de afdelingen heel goed is”, gaat Vandenbulcke verder op de website van de Gentse Open VLD. “Alleen samenwerken helpt, want Gentse Liberalen versterken elkaar. De komende 3 jaar gaan we met een heel ambitieus programma onze unieke positie in het Gentse politieke landschap nog meer versterken. We willen en we gaan het verschil maken voor deze mooie stad.”

De redactie van De Gentenaar kon een lijst inkijken met daarop de volgorde van de verkozenen op basis van het aantal voorkeurstemmen

 1. Mathias De Clercq
 2. Sami Souguir
 3. Stephanie D’hose
 4. Christophe Peeters
 5. Mick Daman
 6. Carl De Decker
 7. Yoeri Note
 8. Thomas De Borle
 9. Pierre Ruyffelaere
 10. Christophe Zenner
 11. Sofie Bracke
 12. Valérie Farasyn
 13. Laurence Daman
 14. Nicola Vanden Eynden
 15. Dirk Laute
 16. Olivier Charon
 17. Jean-François Goethals
 18. Steven Heyse
 19. Olivier Morobé
 20. Patricia De Beule
 21. Piet De Glas
 22. Rudine Verhoeve
 23. Carine Audenaert-Attanasio
 24. Diederik Pauwelyn
 25. Martine Verhoeve
 26. Louis Verhofstadt
 27. Erik De Jaeger
 28. Gewen Moerman
 29. Jacqueline Podevyn
 30. Frank Wijnakker
 31. Nicolas De Reuck
 32. Mattias De Vuyst
 33. Manuel Mugica Gonzalez
 34. Steven Claus
 35. Mirjam Van Barneveld
 36. Denis Van Impe
 37. Kelly Vanlancker
 38. Liza Vervinckt
 39. Nicole Nierinck
 40. Caroline Van Schoor
 41. Roberto Boucqué
 42. Colette Van Impe-Van Vynckt
 43. Tristan Boedts
 44. Charles De Witte
 45. Jacques Peckstadt
Door Sander Luyten
AANGERADEN
Meest recent