Bestuur Lierse Kempenzonen en pers aangevallen tijdens wedstrijd in Charleroi: “Ik was echt bang”

Foto: rr

Lier -

Lierse Kempenzonen sleepte zaterdagavond in en tegen Olympic Charleroi een punt uit de brand, en de ontlading was navenant. Dat bleef echter niet zonder gevolgen. In de tribune liep het helemaal uit de hand: supporters werden gewelddadig en bestuurs- en persleden moesten in veiligheid gebracht worden.

Frédéric Frans, de kapitein en matchwinnaar van Lierse Kempenzonen, wist met zijn vreugde geen blijf en jutte de aanhang van de tegenstander op. Hij kreeg daarvoor rood en moest naar binnen, maar daar bleef het niet bij. Naast woedende supporters bij de spelerstunnel, geraakten de gemoederen ook verhit in de tribune waar het Lierse Kempenzonen-bestuur zat. De ontlading bij onder meer voorzitter Luc Van Thillo werd niet in dank afgenomen bij Charleroi-supporters.

Er vielen klappen en het tumult breidde zich uit naar de perstribune, waar de aanwezige journalisten alles op beeld vastlegden. Toen razende Charleroi-supporters eisten dat de beelden verwijderd werden, kwam het tot een handgemeen, waar niet alleen supporters maar ook bestuursleden en journalisten bij betrokken waren. Iedereen werd in veiligheid gebracht in de persruimte, die tot een klein uur na de wedstrijd op slot bleef. Uiteindelijk werden bestuursleden en journalisten onder politie-escorte het stadion uitgeleid.

“Ik had echt even schrik”

Ook spelers en staf van Lierse Kempenzonen moesten weggeleid worden, onder begeleiding van tien zwaantjes rond de spelersbus. Frédéric Frans wou nog wel een interview geven, maar mocht niet voor de veiligheid. Trainer Dirk Gyselinckx reageerde kort: “Ongezien. Waanzinnig. Ik had echt even schrik.”

Door tsfn
AANGERADEN