Tom Boonen komt goed weg bij zware crash in Assen: “Ik heb een gelukje gehad”

Foto: Geert Franquet

Tom Boonen mag zichzelf sinds zaterdag kampioen noemen in de CN Prototype Divisie van de Supercar Benelux Challenge. De oud-wereldkampioen wielrennen veroverde het kampioenschap nadat hij op het TT-circuit in Assen de eerste manche van het weekend won met teamgenoten Thomas Piessens en Sam Dejonghe. Op zondag ging het echter goed mis toen de nieuwbakken kampioen samen met collega Kenneth Heyer hard van de baan ging. De Mercedes van de Duitser miste daarbij maar net het hoofd van Boonen.

“Ik had net het stuur van ons Norma-prototype overgenomen”, stelde een wat ontdane Boonen achteraf. “Daarom moest ik me langs een pak tragere wagens terug naar voren proberen te vechten. Eén van die auto’s was de Mercedes van Heyer. Hij liet me wat plaats, maar toen ik langszij kwam, stuurde hij in en raakten we elkaar.”

Beide bolides schoven met een rotvaart richting bandenmuur, waarbij de Mercedes omhoog werd gekatapulteerd en met een harde klap bovenop Boonens Norma belandde. “Gelukje gehad”, besefte Boonen maar al te goed. “Maar ik begrijp niet hoe een rijder met de ervaring van Heyer zo een inschattingsfout kan maken.”

Tom Boonen komt goed weg bij zware crash in Assen: “Ik heb een gelukje gehad”
Foto: Geert Franquet

Zo eindigt een bijzonder weekend voor Boonen toch in mineur. De wereldkampioen wielrennen van 2005 had zaterdag in Assen zijn allereerste titel in de autoracerij gepakt. Ook in de GT Divisie werd een Belg kampioen: Max Weering won de race, maar onze landgenoot John De Wilde werd derde en verzamelde daarmee genoeg punten om het kampioenschap veilig te stellen.

Door svar, gve
  • AANGERADEN
    Meest recent