Always schrapt vrouwelijk symbool van verpakking maandverband onder druk van transgenders, feministen reageren boos

Foto: always

Always heeft na kritiek van transgenders beslist om het Venus-symbool te verwijderen van de verpakking van haar maandverband, omdat ook transgenders dat nodig kunnen hebben. Maar dat is dan weer niet naar de zin van feministen.

Na meerdere klachten over discriminatie heeft Always de knoop doorgehakt: het Venussymbool wordt van de verpakking van maandverband gehaald. Transgenders vonden het namelijk niet kunnen dat het vrouwelijke symbool erop stond, terwijl ook transgenders die zich niet vrouw noemen het gebruiken. Dat lieten ze onder meer via Twitter weten aan het bedrijf, dat reageerde dat vanaf januari 2020 het symbool niet meer op de verpakking zal staan.

Die beslissing is in het verkeerde keelgat geschoten bij feministen. Julie Bindel, die zich in het Verenigd Koninkrijk vaak opwerpt als spreekbuis van feministen, zegt dat in Mail on sunday. “Het vrouwelijke symbool weghalen van de verpakking van maandverband is eigenlijk ontkennen dat vrouwen bestaan.”

“We zijn aan het evolueren richting de volledige eliminatie van de vrouwelijke biologie”, zegt Bindel. “Dat symbool wordt al decennia gebruikt door feministen. Dit is laf van het bedrijf, dat zomaar capituleert voor die transactivisten.”

Ook op sociale media kwamen klachten binnen bij moederbedrijf Procter & Gamble (P&G). Op de nieuwe kritiek reageerde het bedrijf nog niet.

Door gjs
Meest recent