Duizenden mensen springen in de bres voor Meghan Markle na pijnlijk en emotioneel interview: “Wij zien hoe sterk je bent”

Bron © Twitter

Eén interview van een eerlijke en emotionele Meghan Markle heeft het tij doen keren voor de voormalige actrice. Ze sprak zich deze week voor het eerst openlijk uit over de zware impact op haar leven van haar relatie met de Britse prins Harry. In tranen gaf ze toe dat het leven in de spotlights haar zwaar viel. En dat zorgt voor een stortvloed aan steunbetuigingen. Onder de hashtag #welovemeghan stromen meer dan een half miljoen berichten binnen op sociale media voor de hertogin van Sussex.

Duizenden mensen hebben er hun missie van gemaakt om positiviteit en liefde naar Meghan Markle te sturen. Zodat de actrice weet dat ze niet alleen staat en haar verdriet andere mensen raakt. Van “je bent een inspiratie voor zoveel vrouwen”, “wij zien wel hoe sterk je bent” en “bedankt om steeds met je voeten op de grond te staan”. De reacties onder #weloveyoumeghan zijn amper te tellen. De hasthag is nu zelfs trending op Twitter in verschillende landen.

Tranen verbijten

Alles kwam in een stroomversnelling door een klein deeltje uit een documentaire voor ITV over de tiendaagse reis van de royals naar Kenia. De vraag van journalist Tom Bradby was duidelijk: “Wat is de impact, fysiek en mentaal, van de druk waar je duidelijk mee moet omgaan?” Een simpel opzet, maar een pijnlijk antwoord, zo blijkt al snel. Na een korte geladen pauze antwoordt Meghan dat alle vrouwen zich kwetsbaar voelen wanneer ze zwanger zijn. “Die periode was erg moeilijk voor mij”, zei ze. “En dan heb je een baby, en is het veel om mee om te gaan.”

LEES OOK. Bang dat Meghan de nieuwe Diana wordt, maar de strijd van prins Harry tegen de tabloids gaat verder dan dat

De druk bovenop het moederschap en de rol als vrouw van prins Harry valt haar bijzonder zwaar, zo geeft ze toe. “Bedankt dat je vraagt naar hoe het me gaat”, zei Meghan aan de journalist. “Weinig mensen vragen me of alles oké is, maar de druk is echt iets waar ik moet mee moet omgaan, weg van de schijnwerpers.”

Dat het menens is, bevestigt ze beschaamd. “Dus het gaat niet zo goed met je, de laatste maanden waren een strijd?”, vroeg de journalist. “Ja, dat klopt”, antwoordde de hertogin, terwijl ze haar tranen moest verbijten.

(De tekst gaat verder onder de video.)

Juridische stappen

Ook Prins Harry is boos. De woorden die hij eerder deze maand gebruikte in een statement tegenover tabloids, dat werd gepubliceerd op zijn officiële website, zijn ongewoon direct en hard. Hij noemde zijn vrouw “het nieuwste slachtoffer van een tabloidpers die campagnes voert tegen individuen zonder te denken aan de gevolgen. Een meedogenloze campagne die geëscaleerd is in het afgelopen jaar, gedurende haar zwangerschap en na de geboorte van onze zoon”. Die tabloidpers vertelt “leugen na leugen”, zei de prins. En nog: “Die onophoudelijke propaganda heeft een menselijke kost, zeker wanneer ze bewust vals en kwaadaardig is. En ook al hebben we ons altijd sterk gehouden, ik kan niet beginnen te beschrijven hoe pijnlijk het is geweest.”

De scherpe brief van Harry gaat samen met de rechtszaak die Meghan aanspant tegen DMG Media, de uitgever van Mail on Sunday. De krant had eerder dit jaar de handgeschreven brief gepubliceerd die Meghan vorige zomer, kort na haar huwelijk, had gestuurd naar haar vader Thomas Markle. In die brief, vijf pagina’s lang, schrijft ze dat hij haar “hart heeft gebroken” met zijn publiekelijke aanvallen op haar en haar prins. Met de publicatie ervan maakt de krant volgens de hertog en hertogin van Sussex misbruik van private informatie en pleegt ze een inbreuk op het auteursrecht, omdat de schrijver van een brief er de eigenaar van blijft, ook al is de brief fysiek verstuurd.

LEES OOK. Hoe Meghan Markle en prins Harry in vijf stappen hun imago weer willen opkrikken: een uitgedokterde strategie

bekijk ook

“Ik ben hier als moeder, een gekleurde vrouw en jullie zus”: Meghan steekt vrouwen een hart onder de riem

De allereerste taak voor Archie: baby gaat mee op ’Royal Africa Tour’ met Harry en Meghan

Meghan Markle door vriend en vijand afgekraakt in documentaire, maar fans springen in de bres: “Jaloezie”

Door mrra, jvr, mg