Chirofuif ontsierd door vechtpartijen, zoektocht met helikopter naar vermiste jongeman

Aarschot / Holsbeek -

Een bende van zo’n tien Aarschotse jongeren hebben het afgelopen weekend bont gemaakt op de Chirofuif Fluo Fiesta in Kortrijk-Dutsel. Tegelijkertijd raakte een jongeman uit Lubbeek urenlang vermist. Zondagochtend was hij weer terecht.

Een jongeman uit Lubbeek raakte zaterdagavond urenlang vermist op Fluo Fiesta. Na een zoekactie met een helikopter was hij weer terecht. “De politie heeft hem verhoord, maar er is geen aanwijzing van enig misdrijf”, zegt burgemeester Hans Eyssen (CD&V). “Zondagochtend is hij weer veilig en wel thuisgekomen.”

Volgens Eyssen waren er ook drie vechtpartijen op de fuif. “Maar die hebben niets te maken met de vermiste jongen”, zegt hij. “De aanstokers waren een tiental jongeren uit Aarschot. Iemand van de organisatie kreeg een stevige klap op het gezicht toen die bij een vechtpartij tussenbeide wilde komen. Zijn bril was gebroken en hij had een wonde op zijn neus. Een andere jongeman had een stevige buil aan het oog. De politie werd dan ook ter plaatse geroepen. De agenten slaagden erin de amokmakers te isoleren. De politie heeft de daders geïdentificeerd, een verklaring afgenomen en hen aangemaand naar huis te gaan.”

Twee van de drie slachtoffers hebben een voorlopige verklaring afgelegd bij de politie. “In de loop van de week zullen de slachtoffers nog eens langs gaan in het politiekantoor voor een uitgebreide verklaring. Zo kan een pv worden opgemaakt. Of ook het derde slachtoffer een verklaring zal afleggen, is me niet bekend.”

Volgens Eyssen valt de Chiro niets te verwijten. “De organisatie zit verveeld met de zaak, maar ze waren goed voorbereid en hebben correct gehandeld. De fuif heeft de voorbije jaren al heel wat naam gekregen omdat ze zo plezant is, en daardoor trekt ze ook mensen van andere gemeenten aan. Dat er op een fuif met duizend aanwezigen enkele amokmakers tussen zitten, is van alle tijden.”

Door dkr
AANGERADEN
Meest recent