Abonnee worden? Kies je leesformule

21/10/2019 - Extra
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  

Dimitri Vegas & Like Mike opnieuw beste dj’s ter wereld

Drie jaar op rij moesten ze tevreden zijn met zilver. Maar nu mogen Dimitri Vegas & Like Mike zich opnieuw de beste dj’s ter wereld noemen. In de prestigieuze DJ Mag Top 100 stoten ze de Nederlandse superster Martin Garrix van de troon. Ook in 2015 stonden de broers al eens bovenaan de lijst. “Maar deze keer betekent het zoveel meer”, zegt Dimitri Vegas.

De verrassing droop van hun gezichten. In een volle Johan Cruijff Arena – met meer dan 40.000 toeschouwers – in Amsterdam werden Dimitri Vegas (37) en Like Mike (33) zondagnacht uitgeroepen tot beste dj’s ter wereld. Dat beslisten de lezers van het toonaangevende muziektijdschrift DJ Magazine. Het Britse blad stelt ieder jaar een lijst met de honderd populairste dj’s ter wereld samen, die wordt aanzien als de officieuze wereldrangschikking. De voorbije drie jaar pakte het Belgische duo telkens zilver, na de Nederlander Martin Garrix. Ook in 2014 eindigden ze al eens op de tweede plaats. Maar eindelijk springen de broers over Garrix en pronken ze weer bovenaan de lijst. Net als in 2015.

“Die eerste keer winnen, dat was genieten”, vertelt Dimitri Vegas. “Maar nu betekent het zoveel meer. Mike en ik waren ontroerd. We hebben echt hard aan de weg getimmerd. Natuurlijk waren we trots op die tweede plek. Maar eerlijk? Het doet deugd om weer de beste te zijn. En het staat mooi op je cv, hè?” (lacht)

Grootste shows ooit

Meer dan één miljoen mensen brachten hun stem uit. Dat zijn er 400.000 meer dan vorig jaar. En ze kozen Dimi & Mike dus boven andere klasbakken als Garrix, David Guetta, Armin van Buuren en Tiësto. “We hebben nochtans geen extra campagne gevoerd”, zegt Vegas. “We voelen gewoon aan alles dat we nu écht tot de wereldtop behoren. De shows die we het voorbije jaar speelden, waren onze grootste ooit. En we krijgen plots telefoon van bekende artiesten die willen samenwerken. Toen we aan onze single Instagram werkten, liep Daddy Yankee toevallig door de gang. Hij hoorde ons bezig en sprong meteen mee de studio in. Zoiets overkwam ons in 2015 nog niet.”

Meteen na hun overwinning moesten Dimitri Vegas & Like Mike weer vol aan de bak. Ze draaiden een set op het Amsterdam Music Festival, het grootste indoor dancefeest van Nederland. In het hol van de leeuw, dus, want met liefst zes Nederlandse dj’s kleurt de top tien van DJ Mag oranje. “We zijn niet uitgejouwd, hoor”, zegt Vegas lachend. “De reactie was wel warmer dan in 2015. De Nederlandse fans beschouwen ons als één van hen.”

Eerst VS, dan Sportpaleis

Tijd om te vieren, was er niet. Na zijn set reed Vegas meteen terug naar België, want morgen stapt hij alweer op het vliegtuig naar Los Angeles. “Ik ga er verder werken aan mijn filmprojecten. Mike en ik hebben de hele zomer op Ibiza vertoefd, dus het wordt tijd om de motor in LA weer in gang te zetten. En begin november spelen we een exclusief concert in New York met onze Garden of madness-show.”

Daarna volgen grote optredens in Liverpool en op Ibiza. Eind december eindigen Dimitri Vegas & Like Mike hun internationale tournee in thuisstad Antwerpen met twee avonden in het Sportpaleis. “We willen voor het Sportpaleis zeker nog een nieuwe single lossen”, zegt Vegas. “Meer eerst: genieten en onze titel maximaliseren. We willen er alles uithalen.”

AANGERADEN
Meest recent