Uitzonderlijk veel file door regenachtige ochtend

Bron © BELGA

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Automobilisten trekken maandagochtend best extra tijd uit voor hun verplaatsing. Een typische natte herfstspits zorgt her en der voor ongevallen en files. Omstreeks 7 uur stond er zo’n 159 kilometer file, uitzonderlijk veel. Rond half negen ging het al om 261 kilometer.

“Meestal zijn het kleine aanrijdingen zonder veel erg”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “De omstandigheden om te rijden zijn met dit weer wat moeilijker, met watergladheid en beperkte zichtbaarheid. En daardoor gebeuren er her en der ongevallen. Voor zes uur waren er op de E40 al twee incidenten. Dan weet je dat de ochtendspits erg zwaar zal zijn.” De zwaarste ochtendspits van het jaar was op 1 oktober, toen met meer dan 300 kilometer file. “Maar deze, met 261 kilometer, is ook erg zwaar.”

Op de Brusselse binnenring staat een file, na een eerder ongeval op de E40 in Sterrebeek in de richting van Leuven. Daar waren een tijd drie van de vier rijstroken versperd, maar is de weg omstreeks 07.00 uur wel weer vrijgegeven. Op de Antwerpse ring zorgt een ongeval ter hoogte van Borgerhout in de richting van Gent voor hinder.

AANGERADEN