Koppel zeventigers bevangen door CO-intoxicatie in Sint-Lambrechts-Woluwe

Bron © BELGA

Foto: RR

Sint-Lambrechts-Woluwe -

In Sint-Lambrechts-Woluwe zijn zondagavond twee personen bevangen geraakt door een CO-intoxicatie. Beide slachtoffers, zeventigers, werden naar het ziekenhuis gebracht maar verkeerden niet in levensgevaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Rond 22.40 uur kreeg de noodcentrale van Leuven een noodoproep vanuit de Aprillaan in Sint-Lambrechts-Woluwe, waarbij gevraagd werd naar een ziekenwagen. De oproep werd doorgegeven aan de noodcentrale van Brussel en uit de gegevens die verschaft werden, concludeerden de operatoren van Leuven en Brussel dat het vermoedelijk om een CO-vergiftiging ging.

Brandweer, ziekenwagen en MUG gingen ter plaatse en troffen in een appartement een koppel zeventigers aan dat inderdaad het slachtoffer was geworden van een CO-vergiftiging. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis maar verkeerden niet in levensgevaar.

LEES OOK: Koolstofmonoxide: geurloos, kleurloos en genadeloos. Hoe kun je drama vermijden? (+)

Oorzaak van de vergiftiging bleek een slecht werkende brander in het appartement, die meteen werd verzegeld. Het gebouw werd nadien gecontroleerd en verlucht.

“We herhalen graag enkele preventieve maatregelen om een eventuele intoxicatie te vermijden”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “Vegen van de schouwen indien nodig, nazicht en onderhoud van de branders door een erkend technieker, idem voor de afvoer van de verbrandingsgassen en toezien op de aanvoer van verse lucht door ventilatie. De symptomen die kunnen wijzen op een intoxicatie door CO zijn misselijkheid, overgeven, hoofdpijn, wazig zicht, kortademig, moeheid, verward zijn en geen lichamelijke inspanningen meer kunnen doen.”

AANGERADEN