Sloveense scheidsrechter voor Racing Genk-Liverpool in Champions League

Bron © BELGA

Vorige maand floot Vincic nog Club Brugge-Galatasaray in de Champions League Foto: Photo News

De Sloveen Slavko Vincic is woensdagavond (om 21u00) de scheidsrechter bij het Champions League-treffen tussen Racing Genk en Liverpool. Vincic zal in de Luminus Arena - in de Champions League KRC Genk Arena genaamd - bijgestaan worden door zijn landgenoten Tomaz Klancnik en Andraz Kovacic. Rade Obrenovic is de vierde ref.

De videoscheidsrechter in de Luminus Arena wordt de Italiaan Paolo Valeri. Hij zal ondersteund worden door een vijfde Sloveen, Jure Praprotnik.

Vincic is geen onbekende voor de Belgische ploegen in Europa. Vorige maand floot hij nog Club Brugge-Galatasaray (0-0) op de openingsspeeldag van het kampioenenbal. In een verder verleden floot hij ook al eens Anderlecht, in december 2015 in de groepsfase van de Europa League tegen Qarabag (2-1 zege).

Racing Genk begon de derde Champions League-campage uit zijn clubgeschiedenis met 1/6. Na een zeer teleurstellende 6-2 nederlaag op de openingsspeeldag bij Salzburg konden de Limburgers twee weken geleden, thuis tegen Napoli, de rug rechten met een 0-0 gelijkspel. Liverpool verloor zijn eerste groepsduel met 2-0 bij Napoli om nadien thuis met 4-3 te winnen van Salzburg.

AANGERADEN
Meest recent