Bouw nieuwe rockzaal in Wintercircus gaat laatste fase in

Gent -

De renovatie van het Wintercircus, de vroegere garage Mahy aan de Krook, gaat haar tweede fase in. Tegen eind 2021 moeten de rockzaal met plaats voor 500 bezoekers en alle gemeenschappelijke ruimtes afgewerkt zijn.

Een rockzaal met plaats voor 500 fans, een café, een restaurant, een terrasbar en kantoorruimtes voor organisaties en bedrijven die werken rond digitale innovatie. Dat is het Wintercircus, de voormalige garage Mahy, anno 2022. Zo ver is het dus nog niet, maar fase twee van de renovatie is wel gestart. Die loopt tot eind 2021. Dat laat het stadsbestuur maandag weten.

Tijdens de tweede fase wordt de volledige buitenschil van het Wintercircus gerenoveerd. De gevel aan het Miriam Makebaplein (de toegang tot de paardenstallen en manege van het eerste Wintercircus) wordt gereinigd en hersteld. “Via het plein zal een nieuwe ingang toegang geven tot de middenpiste. Ook alle voorzieningen wat betreft elektriciteit, sanitair, brandbestrijding, verwarming en ventilatie en liften worden geïnstalleerd”, zegt de Stad.

Rockzaal

Alle gemeenschappelijke ruimtes (zoals middenpiste, gangen, liften, trappen, technische ruimten, bergingen en sanitair) én de rockzaal (met uitzondering van de podiumtechnische installaties) worden in deze fase volledig afgewerkt. De middenpiste wordt een publieke doorgang waar ook allerlei activiteiten mogelijk zullen zijn. “Ten slotte krijgen de kantoren, horeca- en retailruimtes en ateliers een casco-afwerking. De eigenlijke afwerking van deze ruimtes wordt immers tijdens de derde fase in 2022 afgestemd op de noden van de gebruikers”, zegt de Stad.

De eerste fase liep van juni 2017 tot april 2019 en omhelsde vooral grond-, stabiliteits- en rioleringswerken.

Bouw nieuwe rockzaal in Wintercircus gaat laatste fase in
De toekomstige rockzaal Foto: Stad Gent
Bouw nieuwe rockzaal in Wintercircus gaat laatste fase in
Vergaderruimtes in de voormalige paardenstallen Foto: Stad Gent
Door Sander Luyten
AANGERADEN
Meest recent