Motorrijder omgekomen na verkeersongeval in Koekelberg

Bron © BELGA

Het ongeval gebeurde op de Leopold II-laan aan deze basiliek. Foto: BELGA

Brussel / Koekelberg -

In Koekelberg is maandagochtend een motorrijder zwaar ten val gekomen op de Leopold II-laan. De man kwam klem te zitten onder een wagen en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij aan zijn verwondingen is overleden. Dat melden de Brusselse brandweer en de lokale politie Brussel West.

Het ongeval gebeurde maandagochtend rond 04.40 uur op de Leopold II-laan, waar de motorrijder om een nog onduidelijke reden de controle over zijn rijwiel verloor en ten val kwam. De man kwam met zijn hoofd klem te zitten onder een voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden.

“In samenspraak met de aanwezige MUG-arts en om de lengteas van het lichaam te respecteren, werd het voertuig opgeheven met hydraulische spreiders en gestabiliseerd met blokken” zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “De gewonde werd vervolgens met de nodige voorzichtigheid op een wervelplank in de vacuümmatras getild en in de ziekenwagen gelegd.”

Dat werk nam zowat drie kwartier in beslag, waarna de motorrijder naar het ziekenhuis kon overgebracht worden, weliswaar met de nodige voorzorgsmaatregelen. In de loop van de ochtend overleed de motorrijder aan zijn verwondingen, aldus de politie.

AANGERADEN
Meest recent