Provinciaal noodplan afgekondigd: Brusselse ring volledig dicht na ongeval met vrachtwagen met chemisch product

Bron © BELGA

Foto: Hollandse Hoogte / Peter Hilz

De Brusselse ring (R0) is maandagnamiddag in beide richtingen afgesloten ter hoogte van Haut-Ittre, in Waals-Brabant. Een vrachtwagen belandde er op de flank, waarna er een ontvlambaar chemisch goedje op de weg lekte. Het provinciale noodplan is van kracht. Kort voor 23 uur was de ring nog steeds volledig afgesloten.

De Brusselse ring is maandagavond nog steeds in beide richtingen afgesloten ter hoogte van Hoog-Itter/Woutersbrakel. De hulpdiensten zijn er nog altijd bezig met het ruimen van giftig en ontvlambaar hars uit een vrachtwagen. Dat kan nog enkele uren duren, aldus de civiele bescherming van Crisnée.

Het provinciale noodplan werd maandagnamiddag rond 14.45 uur afgekondigd nadat de vrachtwagen op zijn flank was beland en een deel van zijn lading had verloren. Het ongeval gebeurde in de richting van Groot-Bijgaarden, maar de ring werd in beide richtingen afgesloten. De producten die lekten, zijn opgepompt en er is geen risico op luchtvervuiling, aldus de provinciale autoriteiten. Maar de hele klus zal dus nog enkele uren in beslag nemen.

AANGERADEN
Meest recent