Automobilisten opgeschrikt door zware crash aan kruispunt na politieachtervolging

Bron © KKTV 11 News

Een politieachtervolging in de Amerikaanse staat Colorado is vrijdag op spectaculaire wijze geëindigd. Een ooggetuige kon filmen hoe een wagen aan een kruispunt door het rood licht reed en daarbij in botsing kwam met een ander voertuig. De inzittenden konden geen kant meer op en werden onmiddellijk opgepakt.

De twee daders, Caleb Miles en Brooke Macklin, hadden die dag benzine gestolen uit een truck vooraleer ze door de politie op de hielen werden gezeten. Ook tijdens hun vluchtpoging ontstond er chaos. Zo veroorzaakten ze nog twee andere ongevallen door hun roekeloze rijgedrag, maar konden ze telkenmale ontkomen. Pas bij de derde crash kwam daar verandering in. Enkele ooggetuigen zagen het schouwspel voor hun neus gebeuren en probeerden ondertussen rustig te blijven. “Best beangstigend. De politie springt op de wagen en reed het voertuig bewust aan”, klonk het bij een van hen.

De daders waren al langer gekend bij de politie. Eén agent raakte bij het ongeval gewond, maar mocht het ziekenhuis al snel verlaten.

bekijk ook

Hoe is dit mogelijk? Vrachtwagen crasht tegen elektriciteitspaal... en komt deels op dak van huis terecht

Verkeersruzie loopt helemaal uit de hand: van achtervolging tot gevecht

Bestuurster veroorzaakt urenlange chaos op kruispunt door een bizarre parkeerplaats te kiezen

Door kmlo
AANGERADEN
Meest recent