The Guardian prijst Gent als “ecovriendelijke” stad

Foto: Getty Images

Gent -

Gent ligt goed in de markt bij de Britten. De krant The Guardian prijst de stad aan als ideale bestemming om deze herfst te bezoeken.

De Britste krant The Guardian lanceerde het voorbije weekend een top tien van steden om deze herfst met de trein te bezoeken. Gent haalt een verdienstelijke vierde plaats en laat daarmee Antwerpen achter zich.

Wie de stad bezoekt, keert volgens de krant terug in de tijd door de kasseistraatjes en art nouveau burgerwoningen. “Maar het duurt niet lang om de andere aantrekkingskracht van de stad te ontdekken: een heel modern en ecovriendelijk winkel- en eetscene”, klinkt het. De krant is vooral onder de indruk van het vegetarische aanbod. Onder meer restaurants als Lokaal en Vrijmoed worden aangeprezen.

Lees hier het volledige artikel van The Guardian

Plantencafé Broesse wordt aangeraden als “tropische jungle waar jonge mensen nippen van creatieve cocktails met vermouth”. De Vrijdagmarkt is een goede plek om een kroegentocht te starten. Wie geen lokaal biertje heeft gedronken, is volgens de krant niet echt in België geweest. Eén van de biertips is brouwerij Dok in het winkelcentrum Dok-Noord, die “de Belgische biertraditie heruitvindt met nieuwe recepten en smaken”.

Door Tuly Salumu
Meest recent