Eén speeldag schorsing dreigt voor assistent-coach Eric Deflandre na rode kaart tijdens Standard-Genk

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Het parket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) vraagt maandag om Eric Deflandre, de assistent van coach Michel Preud’homme bij Standard Luik, te schorsen voor één wedstrijd en hem een boete van 1.000 euro op te leggen.

Net voorbij het uur in de topper Standard-Genk (1-0) gingen de poppetjes aan het dansen op Sclessin. Na een drieste tackle van Dewaest op de voet van Standard-speler Amallah, kreeg de Genkse aanvoerder een gele kaart. Op de trainersbank van de Rouches had men graag een rode kaart gezien. Maar dat protest werd vooral Deflandre niet in dank afgenomen. De T2 van Standard kreeg zelf rood en mocht van scheidsrechter Laforge de tribunes opzoeken. Trainer Preud’homme kwam net als Dewaest weg met geel.

Voor Deflandres “ongepaste uitlatingen aan het adres van het scheidsrechterkorps” eist het Bondsparket een speeldag schorsing. Als de voormalige Rode Duivel die strafmaat aanvaardt, zit de assistent-trainer zondag niet in de dug-out op het veld van Club Brugge. Als club en coach weigeren, komt de zaak dinsdag voor de Geschillencommissie.

Volgens het Professional Referee Department was de beslissing om Dewaest een gele kaart toe te kennen overigens volledig terecht. "In een poging om de bal te veroveren raakt hij in eerste instantie de bal en maakt daarna contact met de speler van Standard. Het gaat om een laag contact en zijn voet bleef, na het raken van de bal, op de grond. Zijn studs blijven daarbij laag en naar de grond gericht", klinkt het op de website van de KBVB. "De VAR controleert de fase en steunt de correcte beslissing van de scheidsrechter. Het was ook juiste inschatting van de VAR om geen interventie uit te voeren."

AANGERADEN
Meest recent