Thaise koning is maîtresse al beu

Bron © BELGA

Foto: AP

Nog maar pas heeft de Thaise koning Maha Vajiralongkorn een officiële maîtresse, ook wel concubine genoemd, in paleis genomen, of hij heeft het er al mee gehad. De 34-jarige generaal-majoor Sineenatra Wongvajirabhakdi verliest al haar koninklijke en militaire graden omdat ze de wensen van de koning negeerde en zich niet loyaal opstelde, zo meldt het paleis.

Thaise koning is maîtresse al beu
Foto: AP

Zijn maîtresse Wongvajirabhakdi werd pas in augustus “aangesteld” als concubine. Zij was de eerste officiële koninklijke maîtresse sinds 1921.

Maar koning Vajiralongkorn was ook getrouwd met een andere vrouw, Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya. De 41-jarige was zijn vierde vrouw. De koning benoemde haar tot koningin in mei, net voor zijn kroning, toen hij de troon overnam van zijn gestorven vader Bhumibol.

Volgens het paleis probeerde zijn maîtresse de benoeming van zijn officiële vrouw tegen te werken omdat ze zelf ambities had om koningin te worden. “Sineenatra Wongvajirabhakdi gebruikte ook de naam van de koning zonder zijn toestemming om bevelen uit te vaardigen, wat voor verwarring zorgde bij het grote publiek.”

Thaise koning is maîtresse al beu
De koning met zijn maîtresse Foto: AP

bekijk ook

Koningshuis van Thailand verspreidt foto’s van minnares van koning

AANGERADEN