Niels Destadsbader zingt in ‘Familie’ niet over… familie

In de nieuwe intro van Niels Destadsbader valt het woord ‘familie’ geen enkele keer. Foto: Liefde voor Muziek

Niels Destadsbader kondigde onlangs aan dat hij de nieuwe generiek van Familie voor zijn rekening neemt. Ondertussen blijkt dat in het liedje het woord ‘familie’ geen enkele keer voorkomt.

LEES OOK. ‘Familie’ lanceert nieuwe begintune van Niels Destadsbader, maar deze generieken gingen hem voor

Over twee weken is voor het eerst op televisie de nieuwe generiek van Familie te zien. Traditiegetrouw gaat die steeds over, jawel, familie. Jacky Lafon zong enkele decennia geleden al over ‘de hechte band van een familie’ en Koen Wauters zong ‘wat je altijd wilt, familie om je heen.’ Maar Niels Destadsbader gooit het over een andere boeg. Dat komt wellicht omdat het nummer niet alleen maar voor de reeks is geschreven.

Het staat immers ook op Boven de wolken, de nieuwe cd van Niels die zopas is verschenen. Niels zingt onder meer: ‘Je hoofd zit vol vragen, je vindt het antwoord niet. Je hebt zo van die dagen, dat je geen uitweg ziet.’ Als we samen zijn is op het album terug te vinden in een versie van ruim drie minuten. Op het scherm is vanaf 4 november een verkorte versie van 43 seconden te horen, waarin één strofe en één refrein zitten.

Destadsbader zorgt voor een unicum, want hij zit ook deels achter de nieuwe generiek van de Eén-serie Thuis. Maar die werd door Raf Van Brussel ingezongen.

Door Wout Desmytere