Jacques ‘DDT’ Vermeire komt terug bij FC De Kampioenen. “Wat moet ik anders? Niets doen en rijk zijn?”

Foto: rr

’t Is wél waar: de nieuwe afleveringen van FC de Kampioenen hebben ook Jacques Vermeire (68) aan boord. Die mag weer als garagist Dimitri De Tremmerie in blauwe overall elke eurocent in twee bijten.

Vermeire heeft het momenteel druk met zijn tournee met Luc Verschueren, maar twijfelde toch geen twee tellen om toe te zeggen. Zoals hij zelf fijntjes aangeeft: “Niets doen en gewoon rijk zijn, dat boeit mij niet. Wie bezig blijft, blijft langer scherp.”

LEES OOK. ‘FC De Kampioenen’ bestaat 30 jaar, en dus komen er nieuwe afleveringen

Echt rijk werd Vermeire destijds net door FC de Kampioenen de rug toe te keren: hij verliet de reeks in 1998 na het achtste seizoen, en stapte over naar VTM. Voor de quizzers: hij had wel nog een gastrolletje in de laatste aflevering van het twintigste seizoen. En hij was ook in de films te zien.

“Ik word nog bijna dagelijks aangesproken op mijn rol als DDT. Hoe ik dat succes verklaar? Het is herkenbaar, oer-Vlaams, en in de kern zit een onwrikbare kameraderie. Als de nieuwe afleveringen trouw blijven aan die geest, moet dat scoren. En dan staat de deur ook open voor nóg meer afleveringen, denk ik.”

LEES OOK. ‘FC De Kampioenen’ keert terug: waarom Boma en co alle andere reeksen het nakijken geven (+)

Nochtans ging Vermeire 30 jaar geleden tegen zijn zin auditie doen. “Ik was opgevist uit De drie wijzen, maar had het eigenlijk te druk voor een tv-serie”, zegt hij.

bekijk ook

Interview zonder woorden met Jacques Vermeire

Door bpr
Meest recent