Minderjarige haalt mes boven en maakt twee slachtoffers

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Puurs-Sint-Amands -

Verschillende minderjarigen zijn zaterdag op de vuist gegaan na een dispuut op school. Een van hen haalde een mes boven en stak twee anderen. Daarbij raakte een iemand zwaargewond, dat meldt het Antwerpse parket.

De onderzoeksrechter in Mechelen voert een onderzoek naar een zware vechtpartij aan het station van Puurs-Sint-Amands. De aanleiding was een eerder dispuut op een school in Boom.

Uit de eerste vaststellingen in het onderzoek blijkt dat twee partijen zaterdag 19 oktober, iets voor 18 uur, telefonisch hadden afgesproken aan het station. Tijdens de confrontatie haalde een minderjarige plots een mes boven en stak daarmee twee personen van de andere partij. Een slachtoffer raakte ernstig gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Drie jongeren, twee minderjarigen en een achttienjarige, allen uit Boom, konden worden gearresteerd door PZ Klein-Brabant. Het parket Antwerpen bracht de minderjarigen voor de jeugdrechter in Antwerpen, de meerderjarige werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen. Een minderjarige werd geplaatst in een jeugdinstelling, de tweede mocht na verhoor bij de jeugdrechter beschikken. De meerderjarige is door de onderzoeksrechter aangehouden.

Door nba
AANGERADEN