6 maanden gevangenis voor klimmer die instagramfoto wilde

Bron © The Sun

De Brit beklom ‘The Shard’, het hoogste gebouw in het Verenigd Koninkrijk

De Brit George King-Thompson (20) heeft 6 maanden gevangenisstraf gekregen voor zijn stunt deze zomer in Londen. Op 8 juli klom hij zonder enige bescherming op ‘The Shard’, het hoogste gebouw in het Verenigd Koninkrijk. Op het hoogste punt, nam hij verschillende selfies.

Het koste de Brit amper 45 minuten om het 310 meter hoge gebouw te beklimmen. De jongeman had zijn klim goed voorbereid. Volgens zijn advocaat heeft King-Thompson ADHD en een enorme obsessie voor deze klim ontwikkeld. Hij verhuisde ter voorbereiding naar Oost-Londen en bezocht de site meer dan 200 keer.

Tijdens de klim die 45 minuten duurde moest zelfs het Londense treinstation ‘Bridge Station’ een tijdlang gesloten worden zodat de politie de klimmer kon vatten. De eigenaars van ‘The Shards’ spanden uiteindelijk de rechtszaak aan. De rechter was niet mals, hij benadrukte dat grote gebouwen gevoelig zijn voor terroristische aanslagen en dat zijn stunt ervoor zorgt dat mensen met slechte bedoelingen nu kunnen zien hoe ze moeten binnen geraken in het gebouw. “Een gevaar voor iedereen die er woont en werkt”, klinkt het.

bekijk ook

Dit zie je niet elke dag: influencers betalen vrouw om duiven op te schrikken voor perfecte Instagramfoto

Influencer post foto van populair bos op Instagram, maar wordt betrapt door eigen zus: “Dat is onze tuin”

Instagrammodel sloopt neus van 200 jaar standbeeld om “meer volgers te krijgen”

AANGERADEN