Man neemt bloempot die hij in gezicht van politie gooide mee naar rechtbank om onschuld te bewijzen

Bron © BELGA

Foto: ANP

Brugge -

Een 34-jarige Bruggeling is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel, voor opzettelijke slagen en verwondingen op een agent. Kevin V. gooide een bloempot in het gezicht van het slachtoffer, maar nam de bewuste bloempot tevergeefs mee naar de rechtbank om zijn onschuld te bewijzen.

Op 21 juli vorig jaar moest de politie tussenbeide komen in een burenruzie in de Vlamingstraat in Brugge. De agenten konden de partijen scheiden waarop Kevin V., zijn broer en schoonzus in een scheldtirade ontstaken. De broer werd gearresteerd, waarop V. naar binnen ging, een raam openden en vervolgens met een bloempot in het gezicht van een politieagent gooide. De agent raakte slechts lichtgewond.

Tijdens zijn proces ontkende V. met klem dat hij de bloempot met opzet gooide. “Hij maakte een zwaaibeweging met zijn arm waardoor de bloempot wegvloog”, stelde zijn advocaat Stijn Leliaert. “Het was trouwens een vederlicht, plastieken ding waarmee je onmogelijk iemand kan verwonden.” De procureur stelde dat de bloempot verzwaard was met een betonnen ring, maar ook dat ontkende V., die tijdens de pleidooien een gelijkaardige bloempot meebracht om zijn gelijk te halen.

Volgens Leliaert voelen de broers V. zich geviseerd door de politie. “Er kwamen vier combi’s met acht à negen agenten ter plaatse voor een banale burenruzie over te luide muziek. Het was nog maar halfacht ’s avonds. Mijn cliënt vindt dat de politie hen zoekt en dat frustreert hem. Vandaar die felle reactie.”

Door aft
AANGERADEN