Preparé en preparé martino teruggeroepen wegens salmonellabesmetting

Bron © BELGA

Foto: Belga

Americain preparé en Americain preparé martino van producent Norenca N.V. worden teruggeroepen, omdat de aanwezigheid van salmonella is aangetoond. Dat meldt Europees vleesbedrijf Sopraco dinsdag.

In twee artikelen van Norenca, die deel uitmaakt van de Belgische groep Sopraco, werd salmonella teruggevonden. Het gaat over Americain preparé en Americain preparé martino die vanaf 17 oktober 2019 verkocht werd in verpakkingen met een inhoud van ongeveer 175 gram, 350 gram en 850 gram. De producten hebben lotnummers 01942289 en 01942290 en dragen vervaldatums 23 en 24 oktober 2019.

De producten in kwestie werden verkocht via verschillende Spar- en Makrowinkels, enkele Carrefours en buurtwinkels, een Alvo en een Match. Klanten worden verzocht de producten niet te consumeren en ze terug naar de winkel te brengen.

Mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zoals koorts, buikkrampen en diarree kunnen 12 tot 48 uur na consumptie van besmet voedsel optreden. Vooral jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand lopen het risico besmet te worden.

AANGERADEN
Meest recent