‘Thuis’ lanceert nieuw boek en focust op brokkenparcours van Stan

Fans van ‘Thuis’ kunnen begin december weer naar de boekhandel. In ‘Uitgeklaard’ wordt dieper ingegaan op het getroebleerde verhaal van de jonge Stan, vertolkt door Lennart Lemmens.

In de Eén-reeks Thuis gaat het leven van Stan Van Damme niet over rozen. Hij belandde in de psychiatrie, kreeg woedeaanvallen die zouden veroorzaakt worden door borderline, en ontwrichtte zijn familie. Hij berokkende ook veel mensen schade. Het brokkenparcours dat hij reed met buurjongen Joren (Mathieu Carpentier) was de aanleiding voor het zevende Thuis-boek Ontspoord.

In het achtste boek, Uitgeklaard, belichten de schrijvers het verhaal van Stan, zijn zus Emma en moeder Judith. In de aflevering van maandag kwam het weer tot een kleine toenadering tussen Stan en zijn moeder, al hebben de twee nog een hele weg af te leggen. De band met Emma is voorlopig nog verbroken, omdat zij geruime tijd in het buitenland verblijft. Zoals in alle voorgaande boeken het geval was, staan er ook in Uitgeklaard dingen die we later in de tv-reeks zien gebeuren.

Uitgeklaard is vanaf 7 december te vinden in de boekhandel, en is uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts. Enkele acteurs van de reeks zullen binnenkort ook te vinden zijn op de Boekenbeurs om Thuis-boeken te signeren.

Door tove