Wanneer een seksuologe in ‘De slimste mens’ beter ‘The lion king’ zingt dan een operasopraan én een musicalster

De slimste mens ter wereld heeft dinsdag een operasopraan verwelkomd met Astrid Stockman. Kan zij de hegemonie van Lotte Vanwezemael doorbreken die al drie keer op rij de slimste van de dag was? En hoe goed doet Geubels-killer Tinne Oltmans het in haar tweede aflevering?

De nieuwkomer

Nieuw in de stoelen zit Astrid Stockman en de goedlachse sopraan heeft iets gemeen met Erik Van Looy: ze delen dezelfde, geweldige lach.

De jury

Voor het eerst dit seizoen zien we Stefaan Degand weer in de jury van De slimste mens ter wereld. Hij mag naast Nederlands acteur Jeroen van Koningsbrugge plaatsnemen. Al is Erik er niet helemaal gerust in: “Ik had schrik om jullie samen te zetten, met jullie energie.” Jeroen stelt hem meteen gerust: “In verhouding met Stefaan ben ik best rustig, vind ik. Maar je hoeft geen schrik te hebben. Het is jouw programma. Wij bepalen gewoon hoe het loopt.”

En dat is een understatement...

De beste quotes

Erik Van Looy: “Is er een strippersonage of filmheld die jullie graag zouden spelen?”

Stefaan Degand: “Theo Francken.”

Erik Van Looy over Los Angeles: “Je moet de schoonheid zoeken, maar ze is er wel.”

Stefaan Degand: “Da’s bij u ook een beetje he, Erik.”

Lotte Vanwezemael: “Ik heb van alles lijstjes, als ik naar festivals ga of op vakantie. Ik maak altijd lijstjes.”

Jeroen van Koningsbrugge: “Schindler deed dat ook. Daar hebben ze een hele film over gemaakt.”

Het mooiste moment

Van wie is de auto? Tinne Oltmans vond het alvast niet makkelijk in de fotoronde. Twee van de tien auto’s wist ze te linken aan Astrid Coppens en Pommeline. Die van sportjournalist Ruben Van Gucht herkende ze dan weer. Nochtans had de productie haar best gedaan met twee Sporza-stickers en een sticker van Jacques Vermeire in een verbodsbord.

De meest hilarische doe-opdracht

Een nieuwe dag, een nieuwe doe-opdracht. De kandidaten moeten de intro van ‘The Lion King’zo goed mogelijk nabootsen. En dat deden ze met verve.

De winnaar van dinsdag

Lotte Vanwezemael pakte haar vierde zege op rij. Ze troefde een operazangeres en musicalactrice af in het zingen van dé titelsong van De leeuwenkoning en wist dat Martin Luther King zijn beroemde I have a dream-speech gaf in 1963.

De verliezer van dinsdag

Geubels-killer Tinne Oltmans had stress en blokkeerde in de finale. Bij ‘wat weet je over Nick Cave’, stopte ze meteen. Astrid Stockman had genoeg aan twee trefwoorden.

De nieuwkomer van woensdag

Nederlands-Surinaamse presentator en cabaretier Jörgen Raymann.

De tussenstand

1 Lotte Vanwezemael (5 afleveringen)

2 Philippe Geubels (5 afleveringen)

3 Natalia (3 afleveringen)

4 Tinne Oltmans (2 afleveringen)

5 Astrid Stockman (2 afleveringen)

Door Eva De Poorter
Meest recent