Twee gewonden bij kettingbotsing op A19 in Moorsele

Foto: gsd

Wevelgem -

Op de A19 ter hoogte van de oprit in Moorsele kwam het dinsdag rond 17.30 uur tot een zware botsing tussen drie wagens. Bij het knooppunt Kortrijk-West stond er als gebruikelijk een file en een bestuurder van een Ford merkte dat te laat op. Hij reed in op een Volkswagen Golf die op zijn beurt vooruit vloog tegen een Citroën Xsara van een Frans gezin.

“We waren net onderweg voor een weekje vakantie en familiebezoek”, zegt de vader van het gezin. “De wagen achter ons had zijn knipperlichten aangezet, maar blijkbaar heeft de auto daarachter dat toch niet gezien.” De vrouw van de man kampte al met rugproblemen en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Hun twee kinderen bleven ongedeerd. Ook de bestuurder van de aangereden Volkswagen moest naar het ziekenhuis. Door het ongeval dikte de file op de A19 nog aan. De wagen konden binnen het uur worden getakeld. De brandweer ruimde nog de vele brokstukken op de snelweg op.

Dinsdagmorgen was ook al een Fransman gewond geraakt bij een botsing op de E17 in Waregem. Ook daar stond bij de afrit een file, waarna een vrachtwagen op de Franse bestuurder inreed. Twee andere wagens liepen lichte schade op.

Twee gewonden bij kettingbotsing op A19 in Moorsele
Foto: gsd
Twee gewonden bij kettingbotsing op A19 in Moorsele
Foto: gsd
Door gsd
AANGERADEN