Buren over plotse dood van vrouw en arrestatie van haar zoon: “We wisten dat het eens fout moest lopen”

Foto: svov

Dendermonde -

Greta D., een 70-jarige vrouw uit Grembergen bij Dendermonde is gisteren dood aangetroffen in haar woning. Haar zoon K., een 49-jarige man die aan een stoornis zou lijden, is opgepakt door de politie en bracht de nacht in de cel door. “We wisten dat het eens fout moest lopen.”

De overleden vrouw zou een grote blauwe plek in het gezicht hebben. Vandaag houdt het gerecht een autopsie op het lichaam. De zoon zal ook verder worden ondervraagd waarna de onderzoeksrechter moet beslissen of hij aangehouden wordt voor de dood van zijn moeder.

Het slachtoffer was sinds enige tijd bedlegerig en kreeg zorg van thuisverpleegsters. Eén van hen zou twee weken geleden nog door de zoon gemolesteerd zijn geweest. “De vrouw werd aan haar haren getrokken omdat ze zei dat ze zou vertrekken als hij zo tegen haar bleef schreeuwen. Hij was een gewelddadige bruut”, zegt een verzorgster. Ook buren omschrijven hem als iemand met een stoornis. “Bovendien hadden zoon en moeder ook steeds ruzie. We wisten dat het eens fout moest lopen”, zegt een buur. Ook maandagnacht zouden de twee ruzie hebben gehad. Volgens buren was rond vier uur fel geschreeuw te horen in de woning. “Daarna werd het stil.”

De twee hadden geen contact met de rest van de buurt. “Greta en haar man zijn al meer dan dertig jaar gescheiden. Andere kinderen of familie heeft ze niet”, getuigen buren.

Door cds, svov
AANGERADEN