Abonnee worden? Kies je leesformule

23/10/2019 - Kapelle-op-den-Bos
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

NVA-Burgemeester: “Misschien één keer te hard geweest”

Kapelle-op-den-Bos

-

Hoewel Ria Devos (CD&V) geen namen noemde tijdens haar afscheidsspeech over de verharding van de politiek, is het duidelijk dat ze op N-VA doelde. Burgemeester Huysmans reageert.

Hoewel Ria Devos (CD&V) geen namen noemde tijdens haar afscheidsspeech, is het duidelijk dat ze op N-VA doelde. Burgemeester Huysmans (N-VA) betreurt dat Devos de “verharding van de politiek” aanhaalt. “Dat zal zeker niet de enige reden zijn, ze was al van plan de fakkel door te geven”, zegt hij. “Het klopt dat ik wel één keer de termen ‘onverantwoord’ en ‘crapuleus’ heb aangehaald, toen CD&V het plan van de meerderheid niet meestemde om een studiebureau aan te duiden dat oplossingen moet uitwerken voor gevaarlijke verkeerspunten. Ik was daarover verbouwereerd.” Burgemeester Huysmans haalt ook aan dat “het in het verleden veel erger was”. Hij was jarenlang oppositieraadslid. Huysmans: “Ik ben door de vorige CD&V-SP.A-meerderheid, die nu in de oppositie zit, ook zwaar aangepakt. Toen ik een probleem aankaartte over asbest, werd ik een “Trumpiaanse aanpak” verweten. Terwijl ik geen fan ben van zijn aanpak. Dat weten mensen in Kapelle ook.” De burgemeester erkent wel dat negativisme niet bevorderlijk is voor een debat.

Renaat Huysmans: “Uiteindelijk vind ik niet dat wij ons moeten aangesproken voelen. Ik vind dat we in vergelijking met de replieken in de vorige legislatuur gematigd zijn. Natuurlijk worden er in het heetst van de strijd harde woorden gesproken, maar dat is niet altijd zo bedoeld. Maar een klimaat van ‘harde repliek’ is er niet in deze meerderheid.” (jhw)

AANGERADEN