Drie verdachten ‘tunnelkraak’ vrijgelaten onder voorwaarden

Bron © BELGA
Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag beslist om de drie verdachten van de spectaculaire tunnelkraak bij BNP Paribas Fortis vrij te laten onder voorwaarden. Ze stonden sinds eind juni onder elektronisch toezicht, maar dat wordt nu dus opgeheven. Het parket gaat niet in beroep tegen die beslissing.

De inbraak in het filiaal van BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei in Antwerpen werd op 3 februari vastgesteld. Verschillende kluizen waren opengebroken en in de vloer van de kluizenzaal werd een gat aangetroffen. Dat bleek het uiteinde van een tunnel te zijn die in de riolering onder de Belgiëlei uitkwam. In het rioolstelsel werd verderop nog een tweede tunnel ontdekt die naar de kelder van een gebouw aan de Nerviërsstraat leidde.

Koba M. (27) werd een dag later gearresteerd. De speurders konden hem aan de feiten linken door een achtergelaten slijpschijf in de uitgegraven tunnel. Enkele dagen later belandden ook zijn vader Kachaber M. (45) en zijn vriend Giorgi K. (28) achter de tralies.

Een vingerafdruk van die laatste werd op een plastic zak aangetroffen in het kelderappartement aan de Nerviërstraat, waar de tunnel begon. De twintiger erkende dat hij in het appartement geweest was, maar de put of de tunnel had hij niet gezien. Giorgi K. had ook werkmateriaal gekocht, maar hij had geen idee dat die spullen voor een bankkraak gebruikt zouden worden. Ze ontkennen alle drie dat ze bij de eigenlijke diefstal betrokken waren.

Volgens het parket is het onderzoek intussen afgerond en wordt er aan de eindvordering gewerkt.

LEES OOK. Eerste verdachte van kluizenkraak vrijgelaten: “Proces wordt in de media gevoerd”

 

bekijk ook

Daders spectaculaire bankkraak groeven in de kelder van dit pand een tunnel naar de riolering

 

AANGERADEN