Tornado houdt lelijk huis op Ibiza: “Stukken van het hotel donderen naar beneden!”

Toeristen die afgelopen week de Spaanse zon opzochten op Ibiza, konden dinsdag alleen maar toekijken hoe storm Dana het paradijselijke eiland teisterde. Door de hevige rukwinden - die uiteindelijk in een tornado veranderden - sneuvelden honderden bomen en vlogen brokken puin van gebouwen. Drie arbeiders raakten lichtgewond toen hun mobiele werkplaats in de lucht werd geblazen.

Britse toeristen filmden vanuit hun hotel bovenstaande beelden toen de storm in alle hevigheid toesloeg. “Best wel beangstigend”, aldus de moeder van het gezin zonnekloppers, terwijl er stukken van hun hotel plots afbreken. Opnames van het terras tonen het spoor van vernieling die de tornado heeft achtergelaten.

De hulpdiensten werden overstelpt met noodoproepen. Er zouden ook minstens 200 bomen zijn geknakt. De lokale overheid waarschuwt toeristen en eilandbewoners om voorzichtig te zijn als ze zich in het verkeer begeven.

Er wordt verwacht dat storm Dana ook woensdag nog voor slecht weer zal zorgen in Spanje. Ook delen van het vasteland zoals Catalonië zullen volgens de verwachtingen worden geteisterd door regenbuien, rukwinden en hevig onweer.

bekijk ook

Tornado houdt lelijk huis in Luxemburg en veroorzaakt heel wat schade

Franse gemeenten getroffen door tornado, huizen en wagens raken beschadigd

Alicante wordt geteisterd door gigantische tornado

Door pjv
AANGERADEN