Een dode en vijf vermisten, onder wie Belgische trucker, bij overstromingen in Spanje

Bron © BELGA

Een 70-jarige man is dood teruggevonden en vijf mensen blijven vermist na zware regens in Catalonië in het noordoosten van Spanje. Bij de vijf vermisten is volgens de nieuwssite Catalan News ook een Belgische trucker die sinds 18.30 uur spoorloos is. Zowel het verkeer over de weg als over het spoor en in de lucht is zwaar verstoord. Dat hebben de lokale autoriteiten gemeld.

Het lichaam van de verdronken zeventiger uit het dorp Arenys de Munt werd teruggevonden op het strand van Caldes d’Estrac, 40 km ten noorden van Barcelona, zo heeft de lokale politie gemeld op Twitter.

Twee vermisten logeerden in een bungalow die door het water werd meegesleurd in Vilaverd, op 30 km van Tarragona, en twee andere vermisten zaten aan boord van een auto die teruggevonden werd in een rivier in het dorp village Espluga de Francoli in hetzelfde gebied. Catalan News meldt dat een Belgische vrachtwagenchauffeur sinds 18.30 uur spoorloos is, en dat een 35-jarige vrouw en haar 7-jarige dochter gewond raakten op een camping nabij Barcelona. Zij werden naar het Sant Celoni ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen.

Dorpen overspoeld, bruggen weggespoeld

Televisiezenders toonden woensdag beelden van dorpen die overspoeld waren door modder, van bruggen die weggespoeld waren en van gebouwen die meegevoerd werden door wildwaterstromen. De president van de regio Catalonië heeft het rampgebied bezocht.

Vijftig wegen zijn afgesloten voor autoverkeer en het spoorverkeer ligt stil tussen Figueras in Catalonië en Perpignan in Frankrijk. Tientallen vluchten werden afgeleid naar andere luchthavens.

Het is in de loop van de dag iets minder gaan regenen, maar de burgerbescherming van Catalonië blijft waakzaam. Zo’n 30.000 huishoudens zaten woensdagochtend zonder elektriciteit, maar voor 20.000 van hen was de panne hersteld tegen de avond. In tientallen gemeenten bleven de scholen woensdag dicht.

AANGERADEN