Jelle Vanendert verlaat Lotto-Soudal na elf seizoenen en trekt naar procontinentale ploeg

© Photo News

Jelle Vanendert (34) heeft formeel bevestigd dat hij na elf seizoenen Lotto-Soudal volgend seizoen ruilt voor het procontinentale Wallo­nie-Bruxelles.

vml

LEES OOK. Jelle Vanendert verlaat Lotto-Soudal met wrange nasmaak: “De reden waarom ik geen contractverlenging kreeg, is te flauw voor woorden”

Vanendert reed elf seizoenen in dienst van Lotto, waar hij heel wat ereplaatsen bij elkaar reed in de klimklassiekers. De 34-jarige Limburger finishte twee keer als tweede in de Amstel Gold Race (2012 en 2014), werd derde in de Waalse Pijl (2018) en haalde net de top-10 in Luik-Bastenaken-Luik (2012).

Zijn grootste zege kwam er in de Tour de France van 2011. Hij deed dit in de koninginnenrit van de Pyreneeën, met aankomst op Plateau de Beille. Op de slotklim waren al enkele aanvallen gekomen van Andy en Fränk Schleck om Alberto Contador te lossen, maar geen van de favorieten stak boven de rest uit en het selecte groepje bleef dus samen. Vanendert kon deze aanvallen zonder probleem beantwoorden en zag op zeven kilometer van de top zijn kans om zelf aan te vallen. Hij mocht ook enkele dagen in de bolletjestrui en eindigde dat jaar als derde in het bergklassement naar Samuel Sánchez en Andy Schleck.

Lotto-Soudal nam op Twitter afscheid van hun trouwe klimmer met de mooiste foto’s in elf seizoenen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten