Niels Albert: “Ik wil niet meedoen aan spelletjes. Niet langs de kant van Nuyens en ook niet langs de kant van Van Aert”

© Photo News

Niels Albert zit tussen twee vuren nu zijn voormalige werkgever Nick Nuyens een schadeclaim van 1,1 miljoen euro heeft ingediend tegen zijn voormalige poulain Wout van Aert. De grote vraag is: heeft Nuyens geprobeerd om Albert te chanteren nadat Van Aert eenzijdig zijn contract opzegde bij het team van Nuyens?

LEES OOK. Nuyens eist 1,1 miljoen euro van Wout van Aert

Op 18 september 2018 klapte Wout van Aert de deur achter zich dicht bij Veranda’s Willems-Charles, de ploeg van Nick Nuyens. “Om dringende redenen”, klonk het toen, in de hoop geen schadevergoeding te moeten betalen wegens contractbreuk. Maar Van Aert had al een tijdje duidelijk gemaakt dat hij eigenlijk weg wilde om voor Jumbo-Visma te kunnen rijden, ook al liep zijn contract bij Veranda’s Willems nog een jaar.

Walter Van Steenbrugge, advocaat van Van Aert, kwam dinsdag op de zitting voor de arbeidsrechtbank met een dringende reden tot contractbreuk op de proppen waarin Niels Albert een hoofdrol speelt. Volgens hem zou Niels Albert, ploegleider van Van Aert, door Nuyens onder druk zijn gezet om slecht te spreken over Van Aert. Albert wilde opstappen bij de ploeg, en dat zou hij alleen maar gemogen hebben als hij getuigde dat Van Aert naast zijn schoenen liep en dat er met hem niet meer te werken viel. “Albert werd gechanteerd, maar hij weigerde.”

Niels Albert doet vandaag in Het Laatste Nieuws zijn verhaal. “Ik heb mijn waarheid opgeschreven. Ik heb daar heel lang aan geschreven. Het is nu aan de rechter. De belangrijkste reden waarom ik ben gestopt als ploegleider bij Nuyens was de komst van mijn dochter. Dat heb ik aan Nick gezegd. Als mij wordt gevraagd om dat onder ede te verklaren, zal ik daar geen moeite mee hebben. Ik zal vertellen hoe ik die periode ervaren heb. Ik wil niet meedoen aan spelletjes. Niet langs de kant van Nuyens en ook niet langs de kant van Van Aert. Ik heb mijn versie van de feiten neergeschreven, met mijn stomme kop. Nuyens neemt mij dat nu erg kwalijk. Maar als ze mij dat vragen, wat doe je dan? Ik heb ook nooit de bedoeling gehad om iemand miljoenen euro’s te laten betalen. Het is hun proces en niet het mijne.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten