“Crelan neemt AXA Bank België over”

© BELGA

Crelan neemt haar Belgische sectorgenoot AXA Bank België over, zo bericht De Tijd donderdag op zijn website. Bij de banken zelf wil men de overname echter nog niet bevestigen en ook de vakbonden zijn nog niet officieel op de hoogte gebracht. Het was wel al bekend dat beide partijen “exclusieve onderhandelingen” aan het voeren zijn.

Volgens De Tijd betaalt Crelan 540 miljoen euro in contanten voor AXA Bank België.

Voor Crelan betekent de overname dat ze haar netwerk zowat zou verdubbelen. Ze groeit uit tot een speler met 37 miljard euro aan deposito’s. Crelan wordt afgetekend de nummer vijf, na de vier grootbanken (BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius, ING) maar voor Argenta.

In de overeenkomst werd ook een partnerschap afgesloten met de Franse verzekeringsreus AXA, schrijft De Tijd. Dat zou betekenen dat Crelan voortaan AXA-schadeverzekeringen gaat verkopen, ten nadele van de vorige partner Fidea (overgenomen door het Zwitserse Baloise group). AXA wordt in ruil aandeelhouder van de nieuwe bankgroep, voor een belang van 90 miljoen euro.

De vakbonden waren donderdagavond nog niet op de hoogte gebracht van het akkoord; bij AXA Bank staat er vrijdagvoormiddag een reguliere ondernemingsraad gepland. Ook de toezichthouders zouden het licht nog op groen moeten zetten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten