Het einde van de rit voor Jens Dendoncker

De laatste acts komen op auditie bij de juryleden van Belgium’s got talent. En dat betekent meteen het einde van de rit voor jurylid Jens Dendoncker (29). Hij viel tijdelijk in voor Niels Destadsbader (31) die moest herstellen van een rugblessure. Nu Destadsbader weer fit is, neemt hij straks zijn stoel weer in en mag ‘interimmer’ Dendoncker beschikken.

In de zevende auditieaflevering maakt volgens de makers “de griezeligste act” ooit zijn opwachting: Danceformation Silverstar brengt een dansact over een duiveluitdrijving. Maar vooral de 27-jarige Daisy uit Leuven valt vanavond op. De jonge vrouw kreeg in haar leven de ene tegenslag na de andere te slikken. Door een genetische afwijking aan haar netvlies is ze zo goed als blind. Haar mama verloor ze op jonge leeftijd en ook haar papa moest ze het afgelopen jaar plots afgeven. Daisy verwerkt haar verdriet in het nummer People help the people van Birdie, waar ze een Nederlandstalige tekst op schreef. Bovendien begeleidt ze zichzelf op piano.

Staan ook op het podium: breakdancers van middelbare leeftijd, een bigband, acrobatische optredens en een schlagerzanger. Volgende week breekt de volgende fase in Belgium’s got talent aan: de studioshows. Dan beginnen alle acts en de ‘golden buzzer’-kandidaten aan de grote afvallingsrace richting finale.

Belgium’s got talent

VTM, 20.40 uur

Door dvg