Wie zijn de vijf celebs die gaan daten in nieuw programma op Vijf? En vanwaar ken je hen?

Foto: ISOPIX

Met vijf zijn ze, de celebrities die gaan daten in het nieuwe Vijf-programma ‘Celebs gaan daten’, dat vanavond van start gaat. Stuk voor stuk hebben ze ondanks vele ervaringen met de liefde de ware nog niet gevonden. Dus ondernemen ze nu een nieuwe poging, opnieuw op tv uiteraard. Maar wie zijn die vijf precies? En vanwaar kent u ze?

Pommeline Tillière

Met de iconische woorden Ik heb 400 cc aan humor en daarmee kan ik iedere man aan de haak slaan maakte Pommeline Tillière (25) haar opwachting in Temptation island en de Vlaamse mediawereld. Sindsdien draafde ze op in programma’s als Sex tape en Temptation island VIPS. “Liefde, trouw, seks… ze vormen stilaan de rode draad in mijn carrière”, zegt ze. “Ik hoor de criticasters dan ook al aankomen. Maar ik heb intussen geleerd om mij dat niet aan te trekken.”

Enige twijfel was er wel. Vlak voor de opnames van Celebs gaan daten begonnen, liep Pommelines relatie met Tempation island-deelnemer Fabrizio op de klippen. “Toen ze me vroegen voor het programma, was ik dat nog volop aan het verwerken. Ik vroeg me af of ik er wel klaar voor was. En zo nee, of ik er ooit klaar voor zou zijn. Uiteindelijk besliste ik dus om de sprong in het diepe te wagen.”

Wie zijn de vijf celebs die gaan daten in nieuw programma op Vijf? En vanwaar ken je hen?
Foto: vijf

Jarne Baele

Jarne Baele (24) werd op een zucht van de finale uit Love island gestuurd omdat de liefde tussen hem en de aan hem gekoppelde Lotte op was. Toch heeft Jarne geen spijt van zijn deelname. “Ik zou het zo opnieuw doen. Met Lotte is het jammer genoeg misgelopen, maar ik heb op dat eiland vrienden voor het leven gemaakt.”

Het enige wat hij zich afvroeg op de terugvlucht naar België: wat nu? Gelukkig rinkelde enkele dagen later al de telefoon. “Of ik geen zin had om mee te doen aan een nieuw datingprogramma. Ik zat nog in de sfeer van Love island, dus vrij impulsief heb ik ja gezegd. Ik had toch nog geen concrete plannen. Mijn job bij Solar Apps, een bedrijf uit het Antwerpse dat apps ontwikkelt, was er niet meer. Een vriendin had ik uiteraard ook niet, dus ik zag dit als een nieuwe kans. En nee, ook van mijn deelname aan Celebs gaan daten heb ik geen spijt.”

Wie zijn de vijf celebs die gaan daten in nieuw programma op Vijf? En vanwaar ken je hen?
Foto: vijf

Chey Ciani

Jarne heeft misschien geen slechte herinneringen aan Love island, maar Chey Ciani (24) kijkt met gemengde gevoelens terug op haar avontuur in Gran Canaria. “Ik heb me heel erg geamuseerd met de andere kandidaten”, zegt het Nederlandse model. “Maar in de montage hebben ze me uitvergroot. Ze hebben een kwaaie, koele kikker van me gemaakt.”

Toen haar gevraagd werd om mee te doen aan Celebs gaan daten was ze dan ook sceptisch. “Ik had het gehad met televisie. Dat knippen en plakken vond ik te eng. Maar de productie heeft me uitgelegd dat ik in dit programma de kans kreeg om mezelf te zijn, de echte Chey te laten zien. De opname van zo’n date kan je veel minder suggestief monteren. Je kan een gesprek niet helemaal overhoop gooien.”

Wie zijn de vijf celebs die gaan daten in nieuw programma op Vijf? En vanwaar ken je hen?
Foto: vijf

Diaz Pena Verlez

Ook geen onbekende in de (kleine) wereld van realitytelevisie over de liefde is Diaz Pena Verlez (27), de Gentenaar met Spaanse roots die menig wenkbrauw deed fronsen in Ex on the beach: double dutch. “Dat programma achtervolgt mij toch wel. Blijkbaar ben ik opgevallen omdat ik zo’n grote mond heb. Maar zo ben ik nu eenmaal: met het hart op de tong.”

Sinds de reeks eind 2018 werd uitgezonden, wordt Diaz vaak op straat aangesproken voor selfies. “Ik neem die foto’s met veel plezier. Toch maakt die status als celebrity me ook wat onzeker. Ik blijf tenslotte gewoon diezelfde jongen uit een Gentse achterbuurt. Dat zeg ik ook tegen meisjes met wie ik op date ga: bekijk me niet als Diaz uit Ex on the beach, maar gewoon als Diaz.”

Wie zijn de vijf celebs die gaan daten in nieuw programma op Vijf? En vanwaar ken je hen?
Foto: vijf

Justine De Jonckheere

Zender Vijf kondigt haar aan als “de brave miss”, maar dat slaat volgens Justine De Jonckheere (27) alleen op haar liefdesleven. “Ik sta stevig in het leven. Maar op amoureus vlak is het de laatste drie jaar stil geweest.” Bij een voormalige Miss België verwacht je nochtans het tegenovergestelde. De Jonckheere mocht in 2011 het kroontje opzetten. Sindsdien bouwde ze aan een mediacarrière met onder andere presentatiewerk op de Oost-Vlaamse regionale zender AVS en een rolletje in de Studio 100-serie Ghost rockers.

Tijdens die periode heeft De Jonckheere al wat aanbidders over de vloer gehad. “Maar mensen die denken dat ik overstelpt word met aanzoeken, zitten fout. En daarbij: het is niet omdat een man geïnteresseerd is in mij, dat ik geïnteresseerd ben in hem. Misschien komt daar nu verandering in.”

Wie zijn de vijf celebs die gaan daten in nieuw programma op Vijf? En vanwaar ken je hen?
Foto: vijf
Door Wout Desmytere
Meest recent