Slecht nieuws voor Thomas Meunier: Rode Duivel staat minstens een maand aan de kant en mist enkele leuke affiches

Bron © Sudpresse

Foto: Photo News

Thomas Meunier keerde deze week terug naar Jan Breydel, maar blesseerde zich in de Champions League-wedstrijd van PSG tegen Club Brugge. De Rode Duivel zou minstens aan maand aan de kant staan.

Meunier trok in het slot van de wedstrijd nog mee naar voren en bekocht die inspanning met een blessure. Meteen tastte hij aan zijn hamstring. Hoewel de Parijse wissels al opgebruikt waren, moest hij van het veld.

“In tegenstelling tot Ander Herrera (die uit voorzorg gewisseld werd, red.) ziet het er voor Thomas niet zo goed uit. Dat is hard, ook voor mij om te accepteren. Maar we zullen wel moeten”, zei PSG-trainer Thomas Tüchel dinsdag.

Drie dagen later blijkt dat Meunier inderdaad een tijdje afwezig zal zijn. Volgens Sudpresse werd na enkele testen vastgesteld dat de rechtsback een spierblessure opliep aan zijn linkerhamstring. In het beste geval staat de Rode Duivel vier weken aan de kant.

Meunier mist zo zeker de klassieker tegen Marseille (27/10) en de Europese thuismatch tegen Club Brugge (6/11). Mogelijk moet hij ook forfait geven voor de topper tegen Rijsel (23/11) en de clash met Real Madrid (26/11). Daarnaast lijkt Meunier zich ook te moeten afmelden voor de interlands met de Rode Duivels tegen Rusland (16/11) en Cyprus (19/11).

Door Vincent Van Genechten