Crelan neemt Axa Bank België over: minder kantoren en personeel is “onvermijdelijk” na overname

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Het is “onvermijdelijk” dat er een “rationalisering” komt van het aantal bankkantoren en werknemers na de overname van Axa Bank België door Crelan. Dat heeft de top van Crelan gezegd.

Crelan maakte vrijdag de overname bekend van sectorgenoot Axa Bank België. Hierdoor ontstaat de op vier na grootste bank van België, na de vier grootbanken. Tegelijk gaat Crelan Insurance over naar Axa België.

Door de overname zal Crelan 1.141 kantoren tellen. In het huidige bankenlandschap, waarin de grootbanken massaal kantoren opdoeken, lijkt het logisch dat dat ook bij Crelan zal gebeuren. Crelan-CEO Philippe Voisin bevestigt. “We zullen rationaliseren qua personeel en agentschappen. Maar dat zal op een verantwoorde manier gebeuren”, aldus de topman. Prioriteit voor Crelan wordt de integratie van Axa. Die zal zowat twee jaar duren.

“Een optimalisering is onvermijdelijk”, zegt ook Crelan-voorzitter Luc Versele. Volgens hem is het evenwel positief dat de bank zelf aan het stuur staat van de oefening. “Bij een overname door de grote vier, zou er wellicht niet veel meer zijn overgeschoten.”

Nog volgens Versele zullen wellicht ook heel wat kantoren - uitgebaat door zelfstandige agenten - fuseren.

AANGERADEN
Meest recent