En toen was het even weer 2003: Qmusic brengt ‘Idool’-finalisten na vijftien jaar weer samen op één podium

Foto: Olivier Matthys

Even leek het vrijdagavond weer 2003 in Vilvoorde. Als orgelpunt na een week Top 500 van de 00’s, zette radiozender Qmusic Idool 2003-finalisten Natalia, Brahim en Peter Evrard opnieuw samen op één podium. “Een grote carrière zoals Natalia die uitbouwde, is sowieso niets voor mij”, aldus Evrard.

I gotta feeling van Black Eyed Peas. Volgens de luisteraars van Qmusic is dat hét topnummer uit de tijd dat de jaren 2000 nog fonkelnieuw aanvoelden. Het was meteen ook de periode dat een succesvol VTM-programma het levenslicht zag: Idool. In 2003 kreeg muzikaal talent van eigen bodem voor het eerst de kans zich aan Vlaanderen te tonen en daaruit kwamen artiesten voort zoals Natalia, Brahim en Peter Evrard. Om zijn Top 500 van de Zeroes in een gepaste sfeer af te ronden, nodigde Qmusic de drie finalisten vrijdagavond uit voor een gelegenheidsconcert.

“Een bijzondere ervaring”, aldus Peter Evrard (45), de man die Idool 2003 won maar de jongste jaren wat uit de spotlights verdween. “Een jaar of twee, drie geleden zag ik Brahim nog toen ik hem samen met Wim Soutaer happy birthday ging toezingen bij MNM. Natalia had ik al veel langer niet meer gezien. En dat we nog samen het podium deelden, is nog veel langer geleden. Een kleine vijftien jaar, schat ik. Meteen na Idool werden wij met zijn drieën wel vaker geboekt voor optredens, maar dat blijft natuurlijk niet duren.”

En toen was het even weer 2003: Qmusic brengt ‘Idool’-finalisten na vijftien jaar weer samen op één podium
Foto: Olivier Matthys

Vrede met de situatie

Dat laatste geldt ook voor het succes dat Peter Evrard in de jaren na Idool boekte. “Ik heb toen de muziek kunnen maken die ik wou, ik heb vrede met de situatie zoals ze nu is. Ik werk als IT’er bij een communicatiebedrijf en daarnaast maak ik deel uit van 10Rogue, een rock-, metal- en grungeband waarmee we geregeld optreden en aan nieuwe muziek werken. Een grote carrière zoals Natalia die uitbouwde, is sowieso niets voor mij. Met alle respect voor wie dat wel doet, maar als je groot wilt worden moet je toegevingen doen en al eens muziek zingen die niet je ding is. Dat is niets voor mij, ik hou vast aan mijn eigen stijl.”

Ook uiterlijk. Peter Evrard is nog altijd de man met het lange haar en het sikje. “Ik ben geen sikkepit veranderd, als u mij dat grapje permitteert.” Wat dan weer wel is veranderd, is de plaats in de Top 500 waarop zijn nummer For you staat. Van 371 vorig jaar, steeg de song dit jaar door naar nummer 232. “Helaas, ik heb het zelf niet gehoord op de radio”, zegt Evrard. “Ik ben daar nu eenmaal niet zo mee bezig. Ik zei het ten tijde van Idool al: muziek is geen wedstrijd.”

Door Jo De Ruyck