Lokeren klopt Beerschot en lijkt stilaan klaar voor tweede periode in 1B

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Lokeren heeft zaterdag op de twaalfde speeldag van de Proximus League met 2-1 van Beerschot gewonnen in een partij die er in de strijd om de eerste periodetitel niet meer toe deed. Beide ploegen waren al uitgeteld en blijven ook na hun onderling duel zaterdag vijfde (Beerschot) en zesde (Lokeren).

Loris Brogno (8.) opende al vroeg de score voor Beerschot, maar de bezoekers gaven de voorsprong nog uit handen. Voor de rust zelfs al, want Giorgi Beridze (17.) maakte eerst gelijk, Anel Hajric (45.) bezorgde Lokeren uiteindelijk de 2-1. Na de pauze werd er niet meer gescoord.

In het klassement blijft Beerschot vijfde met dertien punten, Lokeren nadert tot op één puntje en is zesde. Met zeges tegen OH Leuven en nu Beerschot en recent ook nog een gelijkspel tegen Union, bewees Lokeren wel al dat het na zijn zwakke start klaar is om in de tweede periode een rol van betekenis te spelen. In de eerste periode resten er na dit weekend nog twee speeldagen.

Union verslaat tien Lommelaars en blijft in race voor periodetitel
 

Union heeft zaterdag op de twaalfde speeldag van de Proximus League met 2-1 gewonnen van Lommel, dat het laatste halfuur met tien moest afwerken. De Brusselaars blijven dankzij die zege in aanmerking komen voor de eerste periode, waarin na dit weekend nog twee speeldagen volgen.

Jonathan Hendrickx (37.) bracht Lommel op voorsprong vanop de stip, maar na de pauze keerde Union de rollen om. Romain Ferber (49.) maakte gelijk, zeven minuten later stond de thuisploeg al op voorsprong met dank aan Serge Tabekou. Op het uur pakte Scott Bitsindou twee keer geel in één minuut. De Limburgers werkten het laatste halfuur met tien af.

In het klassement springt Union over Virton, dat zondag nog Roeselare ontvangt, naar de derde plaats. Met nog twee wedstrijden te gaan telt Union drie punten minder dan leider OH Leuven. Volgende week trekt Union naar Leuven en kan het op gelijke hoogte komen met de huidige nummer één. Lommel blijft laatste met zeven punten.
 

AANGERADEN
Meest recent