Jordan Lukaku helpt Lazio bij rentree met assist voorbij Fiorentina

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Jordan Lukaku heeft zondagavond op de negende speeldag in de Serie A een opvallende rentree gemaakt bij Lazio. Met een assist voor matchwinnaar Immobile hielp de vleugelverdediger zijn ploeg aan de drie punten op het veld van Fiorentina.

Lukaku kwam voor het laatste in actie op 20 januari. Nadien hield een ernstige knieblessure de Rode Duivel (8 caps) aan de kant. In september keerde de jongere broer van Romelu Lukaku terug op het trainingsveld bij Lazio. Na vier matchen op de bank mocht de linksback zondagavond op bezoek bij Fiorentina zijn wederoptreden maken.

Dat deed de 25-jarige Lukaku met verve. Nadat Chiesa (28.) voor Fiorentina de openingstreffer van Correa (22.) had uitgewist, had onze landgenoot een groot aandeel in het winnende doelpunt van Immobile (89.). Lukaku, die op het uur inviel, haalde de achterlijn en schilderde het leer op de kruin van de Italiaanse goalgetter, die de 1-2 netjes binnenkopte. Voor Immobile was het al zijn tiende goal in negen competitiematchen. Bij Lazio ontbrak doelman Silvia Proto met een blessure.

In de stand klimt Lazio naar de zesde plek, Fiorentina is negende.

# Belga context ## Related picture(s) [Belgen in het buitenland - FBL - ITA - SER...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

AANGERADEN
Meest recent