Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

28/10/2019 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Lize Feryn is de eerste gaste van Wim Helsen bij ‘Winteruur’  Winteruur

Wim Helsen en zijn hond ontvangen weer gasten in ‘Winteruur’

De klok is een uurtje teruggedraaid , en u moet stilaan uw dikste trui uit de kast halen. Het is duidelijk: de winter komt eraan. En dus is daar ook weer Wim Helsen om uw avond op te vrolijken met een streepje literatuur in ‘Winteruur’. Actrice en model Lize Feryn mag de spits afbijten.

Een heel winteruur lang ontvangt Wim Helsen weer een gast voor een babbel over een tekst die voor hem of haar een bijzondere betekenis heeft. Ook weer van de partij: golden retriever Swami Bami, de gezellige sidekick van Helsen. Lize Feryn brengt maandagavond een tekst mee over verlies en troost, naar aanleiding van Allerheiligen. Het is een tekst die ook voor haar de aanzet was voor iets helemaal nieuws.

Voorts is dinsdag muzikant Jan Paternoster van Black Box Revelation te gast met een tekst over kiezen, woensdag schuift schrijver Herman Brusselmans aan met een tekst over een pijnlijk misverstand. Angelique Van Ombergen sluit de eerste winteruur-week af. De wetenschapper en winnares van de PhD-cup 2018 brengt een stukje poëzie mee. Later zijn onder anderen ook Michèle Cuvelier, Sam De Bruyn, Clara Cleymans, Selah Sue, Marc Didden en Geert Hoste te gast.

(Lees verder onder de foto)

Angelique Van Ombergen heeft een stukje poëzie bij.  Winteruur

Dit jaar is er ook de Winteruuralmanak, een scheurkalender met alle teksten van de voorbije vier jaar. En ja, ook het favoriete gedicht van wijlen Boris de Hond zit erbij. Wie de vier seizoenen nog eens wil bekijken, kan daarvoor terecht op het online platform VRT NU. (eadp)

Winteruur, Canvas, 23.20 uur