Franck Ribéry geeft lijnrechter forse duw na niet-gefloten fout van Jordan Lukaku

Franck Ribéry wacht ongetwijfeld een zware sanctie in de Italiaanse Serie A. Nadat hij met Fiorentina in het slot onderuit ging tegen Lazio, was hij zodanig gefrustreerd dat hij verhaal ging halen bij de lijnrechter en de man in kwestie tot tweemaal toe een forse duw gaf. Vooral de winnende treffer van Immobile was controversieel wegens een vermeende fout van Jordan Lukaku.

Jordan Lukaku vierde zondagavond op de negende speeldag in de Serie A een opvallende rentree bij Lazio. Met een assist voor matchwinnaar Immobile hielp de vleugelverdediger zijn ploeg aan de drie punten op het veld van Fiorentina. Maar in de fase vooraf werd een fout van Lukaku niet gefloten, tot grote frustraties van de thuisploeg:

 

 

In het slot kreeg Ranieri nog een rode kaart. Dragowski redde nog wel de penalty van Caicedo maar het deed de frustraties bij Fiorentina alleen maar toenemen.

 

 

De 36-jarige Ribéry kon zich na het laatste fluitsignaal dan ook niet inhouden, ging verhaal halen bij de lijnrechter en deelde tot tweemaal toe een por uit alvorens te worden ingetoomd door een ploegmaat.

Ribéry kreeg na affluiten nog een rode kaart voor zijn (domme) actie en kreeg een schorsing van drie speeldagen.

 

 

De Fransman excuseerde zich een dag later wel voor zijn actie. "Het spijt me wat er gisterenavond gebeurd is en wil me verontschuldigen bij mijn ploegmaats, de fans en de trainer en bied uiteraard ook de lijnrechter mijn excuses aan", twitterde Ribery. "Ik was heel nerveus en teleurgesteld na de wedstrijd. Ik hoop dat daar begrip voor is." 

Door vml
AANGERADEN
Meest recent