Geen Wouter Vandenhaute bij Roda JC, dat bankgarantie nog op tijd heeft ingediend

Foto: ISOPIX

Op het allerlaatste moment heeft Roda JC toch nog een oplossing gevonden voor de vereiste bankgarantie van 900.000 euro, die maandag voor middernacht moest worden ingeleverd bij de licentiecommissie van de KNVB. Het is niet de in een overname geïnteresseerde Wouter Vandenhaute, bekend van Woestijnvis, die de club zal overnemen.

Roda JC diende net op tijd de vereiste bankgarantie in bij de Nederlandse voetbalbond KNVB. De club, die in acute financiële problemen verkeert, moest maandag voor middernacht een garantstelling van zo’n 900.000 euro hebben ingeleverd bij de licentiecommissie. “Roda heeft de nodige documenten aangeleverd. Het is nu aan de licentiecommissie om op basis van die documenten een besluit te nemen”, liet een woordvoerder weten.

Het bestuderen van de papieren gaat vermoedelijk wel een paar dagen duren. De licentiecommissie laat Roda mogelijk aan het einde van de week of anders begin volgende week weten of de begroting voor dit seizoen nu in orde is. Als de licentiecommissie niet akkoord gaat, dreigen sancties voor Roda JC. De ploeg uit de Nederlandse tweede klasse kreeg eerder al drie punten in mindering vanwege het overtreden van de licentieregels.

Enkele dagen geleden bleek dat Wouter Vandenhaute, de voormalige eigenaar van televisiezenders Vier en Vijf, interesse toonde in een overname van de Nederlandse voetbalclub. Met de gewezen sportjournalist werd er een verkennend gesprek gevoerd, maar tot een deal kwam het dus niet. Eind 2017 deed Vandenhaute al een bod op RSC Anderlecht. Toen stak Marc Coucke hem de loef af. Hij slaagde er in 2009 wel in de Vlaamse wielerklassiekers Ronde van Vlaanderen en Omloop Het Nieuwsblad over te nemen. Later bracht hij in zijn Flanders Classics ook nog Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl onder.

Door lvdw
AANGERADEN