Politie zoekt twee Ierse broers in onderzoek naar 39 doden in koelcontainer: “Cruciaal dat we hen vinden”

De politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor twee broers uit Noord-Ierland. Ze zouden mee verantwoordelijk zijn voor het drama in Essex. Daar kwamen vorige week 39 mensen om in een koelcontainer. De 25-jarige chauffeur van de koelwagen is al aangeklaagd voor 39-voudige doodslag.

Ronan Hughes (40) en Christopher Hughes (34), beiden uit Armagh in Noord-Ierland, worden gezocht op verdenking van mensenhandel, zegt de politie van Essex.

LEES OOK. Vrachtwagenchauffeur beschuldigd van 39-voudige doodslag in onderzoek naar lijken in koeltruck, vijfde verdachte opgepakt

Hoofdinspecteur Stuart Hooper, die het onderzoek leidt, zegt dat het vinden van de twee cruciaal is voor het verdere onderzoek. “Op dit moment denken we dat ze in Noord-Ierland zijn. Wie informatie heeft wordt gevraagd dringend contact op te nemen.”

Wat de precieze rol van de twee was, is nog niet duidelijk. Maar ze zouden gezocht worden voor mensenhandel.

Volgens de Britse krant Daily Mail waren er vroeger al berichten dat de man die de container had gehuurd waarin de lichamen zijn gevonden “Ronan Hughes” heette. Het op het leasedocument door “Ronan Hughes” vermelde adres zou overeenkomen met transportbedrijf C Hughes Transport.

C Hughes Transport hield in 2017 op te bestaan, maar C Hughes Logistics vermeldt zijn businessadres als een brievenbus in het graafschap Monaghan op de grens tussen Noord-Ierland en de Ierse Republiek, aldus nog steeds de Daily Mail. Wat verder, in Ierland, woont er een Ronan Hughes.

De krant trok vrijdag naar zijn woning, maar Ronan Hughes was niet bereikbaar voor commentaar. Naast zijn woning stond een trekker met het logo C Hughes. Twee dagen eerder, de dag van de macabere vondst, had Christoper Hughes tegenover de krant zijn betrokkenheid ontkend.

Volgens de krant Irish Times heeft de koeloplegger al een stop gemaakt in hetzelfde gebied van de lijkenvondst. Met name in Thurrock in Essex, ergens tussen 17 en 22 oktober.

In het onderzoek zitten op dit moment nog drie verdachten vast, twee zijn op borgtocht vrijgelaten.

LEES OOK. De laatste weken van het jongste slachtoffer in dodencontainer: “Dacht dat leven in Europa roze was, maar het is zwart” (N+)

LEES OOK. Belgische speurders trekken naar Verenigd Koninkrijk om te helpen bij onderzoek naar 39 doden in container

Door tg
AANGERADEN