Facebook en Instagram verbieden seksueel getinte emoji’s

Facebook en Instagram maken het gebruik van ‘seksueel getinte’ emoji’s onmogelijk. En ze gaan daar ver in: de aubergine en de perzik komen op de zwarte lijst te staan wegens te pikant.

Naar je vrouw een Facebook-bericht sturen met schat, heb je vanavond zin in...en dan een emoji van een aubergine, het zal in de toekomst niet meer kunnen. Want een aubergine staat voor veel gebruikers symbool voor een penis, en dus wordt het verboden. Hetzelfde met een perzik, die te veel doet denken aan het achterwerk van een vrouw. En ook de emoji met waterdruppels, die te veel verwijst naar een ejaculatie, verdwijnt.

De nieuwe richtlijnen stellen dat de emoji’s niet meer kunnen gebruikt worden om seksuele activiteiten weer te geven en dat naakte lichaamsdelen niet meer kunnen worden bedekt met de symbolen. Voortaan mag je die emoji alleen nog maar gebruiken wanneer je het daadwerkelijk over aubergines en perziken hebt.

Facebook en Instragram krijgen veel kritiek omdat ze zich veel meer zorgen maken over de verborgen betekenissen van onschuldige emoji’s dan over het racisme en de propaganda op sociale media, zo klinkt het.

LEES OOK. Stuur geen aubergine, maar ook deze emoji’s hebben een dubbelzinnige betekenis (+)

Door TG
AANGERADEN